Погледнете ја фотографијата и кажете дали оваа мачка оди нагоре или надоле - открива важна работа за вас

 

Скалите изгледаат речиси еднакво од двете страни, а и чекорот на мачката може да биде во двата правци.

Некои ги забележуваат сенките на скалите, други опашот на мачката, но по што ќе утврдите дека е едниот или другиот правец?

Што мислите вие, дали мачката оди нагоре или надолу и по што го утврдувате тоа?

Мачката оди надолу.

После многуте дилеми и претпоставки, се утврдија знаците според кои се докажува дека мачката дефинитивно оди надолу. Првиот знак е поставеноста на челото на скалилото и неговата текстура.

dali-mackata-odi-nagore-ili-nadolu-2.jpg

Потоа, текстурата на самите скалила чии камења се наредени така што перспективата која ја даваат може да биде само ако се гледа од долу.

dali-mackata-odi-nagore-ili-nadolu-3.jpg

Ако погледнете подобро ќе ги забележите сенките кои се на аглите на скалите и кои дефинитивно паѓаат надолу, а за тоа е одговорна светлината која доаѓа од врвот.

dali-mackata-odi-nagore-ili-nadolu-4.jpg

Поставеноста на тулите од кои се направени скалите се забележува од тоа како се легнати или потпрени во правец кој може да се забележи само ако ги гледате одоздола.

dali-mackata-odi-nagore-ili-nadolu-5.jpg

Крајниот доказ е изгледот на мачката која е со кренат опаш, поради баланс, погледот ѝ е фокусиран надолу и се спушта скалило по скалило, а не трча преку две, како кога се качува.

 

 

 

12.01.2018 - 21:47

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа